WEDSTRIJD ZVK Proost Lier - Krijnen Keukens Malle  7 - 5  (2-2)

DATUM 13-10-2006  21:15

DOELPUNTEN 2 min De Ceuster 1-0, 7 min Dams 2-0, 10 min Jaap Van Bavel 2-1, 19 min Jaap Van Bavel 2-2, 19 min Faes 3-2, 32 min Verlinden 4-2, 33 min Jaap Van Bavel 4-3, 34 min Jaap Van Bavel 4-4, 35 min Dams 5-4, 35 min Jaap Van Bavel 5-5, 38 min Jacobs 6-5, 40 min De Ceuster 7-5

VERSLAG Selectie Proost Lier: Laenens (doelman), Langmans, De Pauw, Moumoun, Elkaroubi, De Ceuster, Jacobs, Faes, Verlinden, Dams, Van Gils (doelman)

Selectie Krijnen Keukens Malle: Birger Maes (doelman), Paul Naalden, Roy Michiels (kapitein), Raf Govers, Bart Michiels, Mo El Morabet, Ali Houri, Richard Smaal, Jaap Van Bavel, Tom Gijsbrechts (doelman), Jan Meeus, Gregory Vermeulen

Wedstrijdverslag:

Krijnen Keukens Malle heeft zijn eerste puntenverlies geleden in de topper in 2de nationale B tegen Proost Lier dat met Bert Verlinden, Tom Dams en Norbert Laenens drie ex-Malle spelers in de kern had.

Omdat de bezoekers uit Malle te slap aan de wedstrijd begonnen, kon Proost Lier vrij eenvoudig tot 2-0 uitlopen via De Ceuster en Dams. Hiermee was het scenario van de wedstrijd meteen gezet, namelijk dat Krijnen Keukens Malle op achtervolgen was aangewezen. In de 10de minuut, na een periode waarin KK Malle beter was gaan spelen, lukte Jaap Van Bavel de aansluitingstreffer en net voor rust, 9 minuten later kon diezelfde Van Bavel ook nog gelijkstellen waardoor de teams gingen rusten bij een 2-2 stand.

Na rust, hetzelfde spelbeeld in die zin dat Lier dat opnieuw vrij snel tot 2 doelpunten voorsprong uitliep via Faes en Verlinden en Malle dat zich in de 33ste en 34ste minuut terug in de wedstrijd knokte via doelpunten van uitblinker Jaap Van Bavel. Maar nog in diezelfde speelminuut trapte Tom Dams Lier echter opnieuw op een 5-4 voorsprong. Voor coach Frank Belmans van Krijnen Keukens moet dit ongetwijfeld een zeer frustrerende wedstrijd geweest zijn omdat zijn ploeg de betere was van Lier maar zich telkens te gemakkelijk liet uitspelen waardoor zij constant achter de feiten aanliepen. In de 35ste minuut kwam Krijnen Keukens Malle voor de zoveelste keer op gelijke hoogte. Het was wederom Jaap Van Bavel die dit keer van op de strafschopstip zijn 5de doelpunt van de avond lukte. Op 2 minuten voor het einde van de wedstrijd trapte Jurgen Jacobs Proost Lier opnieuw op voorsprong en dwong daarmee Krijnen Keukens Malle tot het nemen van risico’s. In de allerlaatste seconden van de wedstrijd strafte Lier het spelen met vliegende keeper af en scoorde De Ceuster in een leeg doel. De Ceuster die het eerste en het laatste doelpunt van de wedstrijd maakte, legde hiermee de 7-5 eindstand vast.